Sådan får du mere energi og livsglæde

Sådan får du mere energi og livsglæde

2015-06-23 16.28.34 BE

Hvis du er trist og synes at dine dage er blevet lidt meningsløse og uoverskuelige, kan det være en god idé at gøre status over hvordan du lever dit liv. Alt for mange af os lader den ene dag tage den anden, uden egentlig at registrere hvad de valg vi træffer betyder for vores energi og livsglæde. Vi bliver måske forfremmet og takker ja til en spændende lederstilling med højere gage og stor firmabil. En flot anerkendelse, som vi naturligvis bliver glade og stolte over, men måske senere viser sig at indebære nogle arbejdsopgaver, som vi ikke trives med. Det kan eksempelvis også handle om at jobbet langsomt udvikler sig i en retning med større rejseaktivitet, og herved kommer til at konflikte med vores værdier i forhold til partner, børn og private interesser. Det er vigtigt at huske på, at livet er fuldt af valg. Vi træffer således også bevidste eller ubevidste valg, når vi ikke handler på vores følelser og behov. Med udgangspunkt i ovenstående kan det derfor være en rigtig god ide at investere lidt tid i nedenstående øvelse, hvis du tør.

En simpel øvelse, der kan booste din livsglæde og forandre dit liv

Kort fortalt handler denne øvelse om at kortlægge hvordan du bruger dit liv. At finde ud af om sjove, inspirerende, energi givende aktiviteter og mennesker fylder nok i forhold til aktiviteter og mennesker, der dræner al din energi og livsglæde. 

  1. Skriv først alle de ting du gør, eller har lyst til at gøre, som giver dig masser af energi at beskæftige dig med. Ting du glæder dig til at lave, og som du næsten ikke kan slippe igen, når du er i gang. Både arbejdsopgaver og private gøremål.
  1. Skriv efterfølgende alle de ting i dit liv, som dræner din energi, og som du helst ville slippe for. Tænk på hvornår du laver overspringshandlinger, og de opgaver du ofte skubber i kalenderen.
  1. Skriv nu en liste over de mennesker, der giver dig energi at være sammen med. Mennesker som du godt kunne tænke dig at bruge endnu mere tid sammen med.
  1. Skriv efterfølgende en liste over de mennesker, der dræner din energi at være sammen med. Mennesker som du helst vil være mindre sammen med, eller gerne helt fri for. Hvis nogle mennesker både giver og dræner din energi, skrives de på begge lister.
  1. Øvelsen er nu at vurdere punkt 1 og 3 (plus energi) op imod punkt 2 og 4 (minus energi). Hvis du synes livet er blevet trist, uoverskueligt og uden mening, fylder de negative aktiviteter og mennesker helt sikker for meget. Din udfordring er efterfølgende at finde frem til hvilke energigivende aktiviteter og mennesker, der skal fylde mere i dit liv, og hvilke energi drænende aktiviteter og mennesker der skal reduceres eller helt væk. Et par gamle ordsprog siger, at man må tage det sure med det søde, og at livet ikke kun kan være en dans på roser, Dette er naturligvis sandt, men vi skal altid huske på, at vi selv er ansvarlige for at det sure fylder mindst muligt.

Giv dig god tid, og vær omhyggelig med øvelsen, da den kan ændre dit liv markant, hvis du tør og vil det.