Målrettet jobsøgning og nyt job NU!

Find inspiration til din jobsøgning og nyt job nu

Nyt job NU med effektiv jobsøgning

Kom i nyt job NU med en effektiv jobsøgning

Hvis tiden er inde til at finde et nyt job nu, er der meget, som du skal være opmærksom på i forhold til din jobsøgning. Jobsøgning kan være en både tidskrævende og mentalt udfordrende, så det er vigtigt, at gå målrettet og effektivt til værks. Hvis du er kræsen og går efter dit drømmejob, vil vejen til et nyt job også stille krav til din mentale tilstand, ligesom det er vigtigt at kommunikationen i din jobsøgning skal afspejle lyst, energi og overskud. Du finder her en række vigtige områder, som du bør fokusere på, hvis din jobsøgning skal føre til et nyt job nu. 

 

Det kræver overskud at få nyt job

Der kan være mange grunde til, at du står uden job, men måden du skiltes med din tidligere arbejdsgiver på, kan have stor indflydelse på de tanker og følelser, som du nu skal håndtere. For mange af os føles det desuden skamfuldt at være arbejdsløs, da vi ofte hører, at arbejdsløse er en byrde for samfundet, og bare må tage sig sammen. Der er altid arbejde til dem, som vil arbejde? En anden udfordring kan være din egen identitetsopfattelse. Hvem er du egentlig, når du står uden arbejde? Tab af selvtillid er også en potentiel trussel, og især hvis du oplever mange afslag. Kort fortalt kan en ledighedsperiode opleves som en mental rutsjebanetur, hvor man skiftevis er oppe og nede. Det handler derfor om at løfte energiniveauet, for hvem vil ansætte en medarbejder, som ikke har strøm på batterierne?

 

Elevatortalen

En elevatortale er en ultrakort fortælling om dig selv, hvor du meget kort fortæller et andet menneske hvem du er, hvad du laver, hvad du kan og hvad du vil. Elevatortalen er vigtig i din jobsøgning, når du kontakter dit netværk, dit netværks netværk, er til jobsamtale eller generelt, når du møder nye mennesker i jobmæssig- eller privat sammenhæng. Træn din elevatortale, og brug den aktivt som et af flere elementer i din jobsøgning på vejen mod et nyt job.

 

Analyse af stillingsopslag før jobsøgning

For at tilpasse dit CV og skrive en motiveret ansøgning er det afgørende, at du forinden har dannet dig et klart billede af det job du søger, den virksomhed du søger ind i, og den chef du skal referere til. Forarbejdet er afgørende for din jobsøgning, hvis du vil hurtigt i et nyt job.

 

Lav et godt CV

Et CV er din personlige varedeklaration i jobmæssig sammenhæng, og skal på 30 sekunder give modtageren et klart overblik over dine kompetencer, samt efterlade et indtryk af at du er en potentiel kandidat til jobbet.

 

Skriv en sælgende ANSØGNING

En ansøgning er et salgsbrev, som har til formål at øge interessen for at mødes med dig. 

Fortæl hvilken forskel du kan gøre på arbejdspladsen, hvad der får dig til at brænde for netop dette job, og hvorfor de lige nøjagtig skal vælge dig frem for en anden, som også ønsker nyt job. 

 

Udnyt LinkedIn i din jobsøgning

I mere end 80% af alle ansættelser har LinkedIn været en del af processen. Det er derfor  vigtigt, at du skærper din profil, så den både er sælgende, og så den bliver fundet, når nogen søger efter kandidater. Hvis du vil ha et nyt job, er det også et vigtigt værktøj for dig i din jobsøgning. Du kan selv søge oplysninger om virksomheder og relevante kontaktpersoner.

 

 Hvilket nyt job vil du søge?

Når en dør lukker sig bag en, åbner sig mange nye muligheder. I en ledighedsperiode er det vigtigt at overveje nøje, om du skal søge et nyt job tilsvarende det du havde, eller prøve et nyt job indenfor noget helt andet, som du kan mærke vil gøre dig glad. 

 

Hvordan vil du tilrettelægge og organisere din jobsøgning?

At få sig et spændende nyt job er hårdt arbejde, både fysisk og mentalt. Det handler derfor om at anvende de rigtige metoder og værktøjer i i sin jobsøgning. Det er bevist, at en målrettet og disciplineret jobsøgning fører hurtigere til et nyt job.

 

Jobsamtalen

Når du er kommet igennem nåleøjet, og det er lykkes dig at blive inviteret til en samtale om nyt job, kræver det god forberedelse samt evnen til at performe og kommunikere overbevisende og effektivt lige fra det første sekund i mødes. Selvtillid og energi skal gennemsyre hele din jobsøgning, og naturligvis være tydelig til jobsamtalen. Ellers bliver det en anden, som får et nyt job.

 

Sæt ord på dine succeshistorier og det du kan

Du skal muligvis bevæge dit lidt udenfor din komfortzone, men det er vigtigt at kunne sætte ord på hvordan du skabte nogle af dine successer. Hvis ikke du tror på dig selv, hvorfor skulle andre så gøre det?

 

Sælg dig selv på video

Det handler om at skabe maksimal interesse for dig som kandidat til et nyt job, og det kan derfor være effektivt at vise hvem du er. Som supplement til din ansøgning samt CV giver du med en video præsentation modtageren mulighed for både at se hvordan du ser ud, og høre hvordan du præsenterer dit budskab. Mange vil have et nyt job, så sæt turbo på din jobsøgning med en video.

 

Ønsker du et nyt job og anonym jobsøgning?

Hvis du ønsker et nyt job med større udviklingsmuligheder, eller et nyt job fordi du ikke trives hvor du er, kan anonym jobsøgning være en mulighed. Fordelen ved anonym jobsøgning er, at du trygt og roligt kan lægge billet ind på de ønskede jobs i udvalgte virksomheder, hvorimod ulempen ved anonym jobsøgning er din tidsmæssige begrænsning, når du har et job at passe hver dag. Hvis du går i overvejelser om at få et nyt job nu, bør du starte din jobsøgning hurtigst muligt, da jobsøgning of tager lang tid. Tjek ovenstående punkter, definer et nyt job og planlæg din jobsøgning.

Få hjælp til din jobsøgning og få nyt job NU